Köpvillkor

Alla kunder som vill handla på Kontorsettans webshop måste vara inloggade. Har du ingen inloggning skapar du enkelt ett konto under fliken Ny kund

För att få handla på Kontorsettan måste man vara över 18år.

När du beställer en vara på Kontorsettan ingår du i ett avtal om köp när du trycker på ”Bekräfta Beställning”. När du skickar din beställning samtycker du till att namn och personuppgifter registreras i vår kunddatabas. Vi förmedlar aldrig dina personuppgifter vidare. Läs mer om cookies och personuppgifter. Alla ordrar loggas med IP-nummer och tidpunkt.

Efter detta skickas en orderbekräftelse till den e-post adress du har angivit i dina kunduppgifter. Kontrollera denna bekräftelse så att allt du har beställt är med på denna. Du kan även i efterhand logga in på ditt konto på vår hemsida för att kontrollera din aktuella orderstatus.
Om några frågetecken dyker upp efter det att du har gjort din beställning når du oss lättast via vår kundsupport.

Konsumentköplagen/Köplagen
Vi tillämpar konstumentköplagen för dig som privatperson och köplagen för juridiska personer. Detta betyder att du därmed har alla rättigheter som omnämns i dessa. Både Konsumentköplagen och Köplagen hittar du på Konsumentverkets hemsida, Konsumentverket.se

Felaktigheter
Skulle vi upptäcka något uppenbart fel med produktens beskrivning eller pris efter du har lagt din beställning kommer vi att korrigera detta och skicka ut en ny orderbekräftelse till dig. Om du som kund inte accepterar de korrigeringar som har gjorts äger du rätt att helt kostnadsfritt annulera din order.

Ersättningsvaror:
Vårt sortiment uppdateras och förbättras löpande. Om någon vara är slut i lager, kan vi i förekommande fall leverera en likvärdig ersättningsvara.
Är du inte nöjd med ersättningsvaran har du full returrätt och ditt konto krediteras varan och returfrakten. Förutsättningen är att du använder returhandlingar som du rekvirerar hos kundtjänst.

Priser:
Alla priser anges exklusive moms. Med möjlighet att välja inklusive moms.
Vi reserverar oss från felskrivningar och äger rätt att ändra våra priser när som helst och utan förvarning.
Minsta ordervärde:
Det finns ingen lägre gräns för ordervärde. Alla beställningar är värdefulla för oss.

Betalningssätt:
Som kund hos Kontorsettan har du möjlighet att göra din betalning på följande sätt.
Fakturabetalning: Godkända företag.

För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Fakturans betalningsvillkor är 10 dagar om inget annat förhandlas fram i förväg.
Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Om betalning inte är fullgjord senast på fakturans förfallodag debiteras förseningsersättning (näringsidkare) samt kostnader för betalningspåminnelse och inkasso enligt lag. Dröjsmålsränta utgår med 8 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Förskottsbetalning: Privatpersoner och företag som handlar för första gången.

Beställning sker som vanligt. Vi skickar en faktura via mejl.
Ange fakturanr vid betalning till vårt bankgiro. När vi ser inbetalningen sker leverans.
Observera att varorna skickas först då transaktionen är genomförd och betalningen har nått Kontorsettan.

Frakt:
Alla beställningar skickas med det för kunden bästa fraktalternativ beroende på vara, vikt och storlek på ordern. Fraktpriset är satt på en enhetsfrakt på 85 kr exkl.moms för alla order.
Vid beställning av beställningsvaror eller skrymmande varor erhålls en verklig frakt.
Vid större beställningar kan det hända att era varor blir levererade på EUR-Pall.
Vid dessa tillfällen kommer vi debitetera kostnaden för pallen enligt speditörens gällande taxa.

Leverans:
Vi på Kontorsettan försöker skicka beställda varor så snabbt som möjligt, då vi ser att du som kund inte ska behöva vänta på dina varor från oss. Normalt skickas alla beställningar inom 2 dagar från lager. Vid leveranser norr om Dalälven samt Gotland tillkommer 2-3 dagar. Observera att transportören kan ha specifika rutter vilket kan öka på leveranstiden ytterligare.

Restorder:
Artiklar som tillfälligt är slut restnoteras och levereras snarast möjligt. Restorder understigande 200 kronor, exklusive moms, makuleras och måste beställas om.

Leveranssätt:
När du beställer dina produkter hos oss sker leveransen enligt oss på bästa möjliga sätt.

Ångerrätt:

I enlighet med distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp av en felfri vara och returnera denna (ångerrätten gäller i 14 dagar).
Kunden kan då välja att byta sin vara till en annan produkt, färg eller storlek. Returportot skall bekostas av kunden och denna ansvarar även för ev. transportrisker. Även fraktkostnad för den nya varan bekostas av kunden.

Godsmottagning – Reklamation:
Kontrollera att alla kollin finns med och att inget är skadat innan du kvitterar fraktsedeln. Avvikelser eller skador rapporteras direkt på frakthandlingen vid godsmottagandet.

Vid godsmottagning av levereras gäller följande;

Synlig skada:
Ska anmärkas på frakthandlingen direkt vid mottagande av godset. Behåll emballaget.
Om möjligt, fotografera skadan för att säkerställa reklamationsprocessen!

Dold skada:
Ska inom 7 dagar anmälas till Kundtjänst. Behåll emballaget. Om möjligt, fotografera skadan och kartongen!

Saknat kolli:
Noteras direkt på frakthandlingen.

Felplock:
Anmäls omgående till Kundtjänst!

Retur av artiklar:
Alla retur ska godkännas av Kundtjänst. Returhandling måste erhållas innan returnering.

Returvarorna ska vara i originalskick med originalförpackningar för godkänd kreditering. Returer ska vara oss tillhanda senast 45 dagar efter godkänd retur från Kundtjänst. Vid senare retur utgår ingen kreditering.

Vid returer av anskaffningar och beställningsartiklar gäller begränsad returrätt. Kontakta Kundtjänst vid dessa fall!

Efter godkänd retur och returmottagning på lagret krediteras beloppet.
Om du returnerar ett paket till oss kommer vi att återbetala ordersumman minus kostnader för frakt tur & retur. Observera att om du utnyttjar en eventuell kampanj för fraktfri leverans kommer du ändå att bli debiterad för frakten både tur & retur.
Det är viktigt att du kontaktar oss innan du returnerar ett paket till oss. Skicka ett mail till kundsupport och berätta varför du vill returnera din produkt.

Force Majeure:
Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilken ej kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Kontorsettan befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.